Zakaj je EverCell dober za Vas?

  • Okrepi imunski sistem.
  • Aktivira zaščito celic.
  • Uravnava energijski metabolizem.

Stik z EverCellom

Imate vprašanja o EverCellu?  Pišite nam, z veseljem vam bomo odgovorili.

Kontakt

Vaš dnevni obrok zdravja

Prehransko dopolnilo ne nadomešča zdrave prehrane, vsakodnevne vadbe in intenzivne nege kože, vendar pa EverCell reload  pomaga preprečiti pomanjkljivo oskrbo celic s hranili, kar je pogosto posledica nerednih obrokov, stresa in velike obremenitve, ki izhaja iz našega okolja. Privoščite si kozarec zdravja na dan – ker je dobro za vas.

Vprašanja in odgovori

Ali lahko predoziram EverCell reload?

Ali lahko EverCell reload pijem tudi v času nosečnosti?

Kje proizvajajo EverCell reload?

Zdravstveno ozaveščeni ljudje si upravičeno postavljajo veliko vprašanj.

V nadaljevanju smo združili najbolj pogosta vprašanja in odgovore nanje.

 

  1. DOZIRANJE

Deklaraciji pravi, da naj bi EverCell reload zaužili enkrat dnevno. Ali lahko EverCell reload zaužijem tudi večkrat na dan?

Običajno za dnevno potrebo zadostuje priporočen odmerek. V primerih, ko mora telo izravnati primanjkljaje ali pa je izpostavljeno posebnim obremenitvam kot npr. akutnemu infektu ali visokemu stresu, je priporočljivo zaužiti tudi več odmerkov dnevno.

 

Kako se EverCell reload najbolje pripravi?

Odgovor je zelo individualen. Priporočljivo je, da se EverCell reload zmeša z ¼ litra mrzle vode brez mehurčkov. Poljubno ga lahko mešamo z več ali manj vode. EverCell reload je zelo okusen tudi s sadnimi sokovi. Ni primeren za mešanje z mlečnimi proizvodi in vročimi tekočinami.

 

Zakaj EverCell reload nima vedno enakega okusa?

EverCell reload se izdeluje iz naravnih surovin. Tako kot imajo pomaranče različen okus, tako ima tudi EverCell reload glede na posamezno produkcijsko količino lahko vsakič malo drugačen okus. Na okus lahko vpliva tudi izvor same pitne vode in njena temperatura. Okus lahko spremni tudi količina vode v katero RverCell reload vmešamo.

 

Ali lahko otroci pijejo EverCell reload?

EverCell reload je primeren za otroke od 6. leta starosti dalje. Razlog: otroci potrebujejo veliko hranilnih snovi, npr. za rast kosti, za razvoj notranjih organov in za krepitev imunskega sistema.

 

Ali je EverCell reload primeren za nosečnice?

Nosečnicam ni prepovedano pitje EverCell reloada. Nasprotno, telo mora v tem času delovati za dva. Ravno v času nosečnosti je smiselno, da telo dobi idealno osnovno oskrbo s hranljivimi snovmi.

 

Sem alergik. Ali lahko pijem EverCell reload?

EverCell reload je brez sladkorja, glutena in laktoze. Na tak način so glavni sprožilci alergij in preobčutljivosti izključeni. V primeru, da o uporabi niste sigurni ali se vam porajajo dvomi glede uporabe, se o tem pogovorite z osebnim zdravnikom ali specialistom (zdravnikom alergologom).

 

EverCell reload pijem že dva tedna in ne opazim nobene razlike. Zakaj ne?

EverCell reload je obsežna ponudba učinkovin za telo. Če že obstaja določeno pomanjkanje, potrebuje telo nekaj časa, da dopolni svoja skladišča. Zato je EverCell reload potrebno uživati redno in kontinuirano, kajti po kratkem času ali nerednem jemanju se lahko zgodi, da se pričakovani pozitivni u ne ali pa le delno prikažejo.

 

Prehranjujem se uravnoteženo in zdravo. Zakaj bi jemal EverCell reload?

Receptura EverCell-a je sestavljena tako, da vse celice oskrbuje z vsemi pomembnimi hranljivimi snovmi. Na tak način lahko dosežemo trajno stabilizacijo imunskega sistema in motiviramo sposobnost telesa za samozdravljenje v smislu preventive. Rezultat: manj smo občutljivi na bolezni, imamo več energije in celostno počutje je boljše.

 

EverCell jemljem že eno leto, bi bilo smiselno narediti premor?

Ne, saj se tudi prehranjevati ne nehate, kajne? EverCell reload spada k dobri dnevni prehrani tako kot sadje, zelenjava, meso in ribe, riž in krompir, gibanje in počitek.

 

Ali obstaja interakcija z zdravili?

Po trenutno razpoložljiv podatkih medsebojno delovanje z zdravili ni bilo zabeleženo.

 

 Ali lahko jemljem EverCell reload med kemoterapijo?

Načeloma lahko, vendar priporočamo, da se pred tem nujno posvetujete s svojim zdravnikom. EverCell reload se ne sme jemati na dan kemoterapije, niti dokler ni potekel njen polovični čas.  EverCell reload podpira telo pri okrevanju od obremenitev kemoterapije.

Pojasnilo ozadja: vsebujoči antioksidanti varujejo tudi rakaste celice pred kemoterapijo – s tem bi izničili učinek kemoterapije.

 

  1. SESTAVINE

Kaj so goji jagode?

Latinsko: Lycium barbarum, imenovane tudi volkodrovina ali srečno jagodičje. Rastejo na grmičevju kot majhne koralno-rdeče jagode. V Srednji Aziji so jih gojili stoletja in se uporabljajo kot vsestransko živilo. V ozadju razlogov za uporabo je dejstvo, da zelo pozitivno vplivajo na človeški organizem - podpirajo zdravje, fizično vitalnost in duševno svežino tudi v starosti. Zato se goji jagode v tradicionalni kitajski medicini (TCM) uporablja kot zdravilno sredstvo, za potenco in kot tonik. Jagodičje goji ima izjemno širok profil hranil. Poleg naravnih vitaminov in mineralov in sekundarnih rastlinskih snovi vsebuje vse esencialne aminokisline, veliko elementov v sledeh, karotenoide (npr. zeaksantin in lutein), polifenole in druge bioaktivne snovi. Vsebovani polisaharidi, ki spodbujajo zdravje, so tako edinstveni, da so poimenovani po jagodičjem grmu: polisaharidi Lycium Barbarum. K temu prištejemo lahko še visoko koncentracijo antioksidantov in ugotovimo, da vsebujejo številne za zdravje neprecenljive sestavine.

 

Od kod prihaja v EverCell reload uporabljena goji jagoda?

Goji jagoda prihaja iz avtonomnega kitajskega območja Ningxia, ki leži severovzhodno ob vznožju največjega gorskega hribovja na svetu. Pridelovalna območja se nahajajo nad 1000 m nadmorske višine. Zaradi v Ningxia obranih goji jagod se lahko proizvaja kvalitativno neoporečen in kvaliteten ekstrakt, ki ga uporablja EverCell reload.

 

Kako pridobimo ekstrakt?

Iz sadežev se izločijo določene hranljive snovi. To je možno med drugim z destilacijo s pomočjo vodne pare ali z dodatkom kvasa za pridobivanje encimov, s katerim se lahko dvigne koncentracija hranljivih snovi v posebnem ekstraktu. Da bi lahko pridobili kar največ hranljivih snovi, uporablja EverCell reload le skrbno pridobljene ekstrakte. Sestava in količina hranljivih snovi sta standardizirano predpisani, kar omogoča doseganje stalne kvalitete.

 

Zakaj se ekstraktom jagod v EverCell reload dodajo vitamini in minerali?

Normalno delovanje imunskega sistema je izhodišče za dobro zdravje. Določeni elementi so pri tem vitalnega pomena, kot na primer vitamin C, selen in cink, ki igrajo pomembno vlogo pri obrambni odpornosti telesa. EverCell reload stavi na obsežno kombinacijo učinkovin, ki naj bi telesu dala to, kar potrebuje. Za trajno pokrivanje potreb se zato ekstrakti jagod kombinirajo z vitamini in minerali.

 

EverCell reload vsebuje tavrin. Ali je zaradi tega EverCell reload energijska pijača?

Pri celičnem metabolizmu igra tavrin pomembno vlogo. K njegovim jasno določenim nalogam spada vpliv na prenos signala znotraj celice. Prav tako lahko igra vlogo pri razvoju osrednjega živčnega sistema in pri delovanju srca.

Pojasnilo ozadja: tavrin spodbuja priliv in membransko vezavo kalcija. Poleg tega podpira prenos natrija in kalija skozi celično membrano. Tako izboljšana stabilizacija membranskega potenciala ima za posledico izboljšano krčenje mišic in izboljšan ritma srca. Pomanjkanje tavrina v človeškem telesu vodi do motenj v imunskem sistemu – torej ima lahko uravnotežena oskrba s tavrinom dodatni preventivni učinek. Prav zato je tavrin pomemben sestavni del izdelka EverCell reload.

 

Zakaj vsebuje EverCell reload citronsko kislino?

Citronska kislina je prisotna v skoraj vseh prehrambenih izdelkih. Telo jo potrebuje zaradi dobre presnove ogljikovih hidratov in maščobnih kislin. Prav tako je citronska kislina potrebna za gradnjo večino aminokislin. Potreben gradnik skupaj z ostalimi EverCell reload sestavinami.

 

Kaj so antioksidanti t.j. lovilci prostih radikalov?

Antioksidanti so »angeli varuhi« za naše telesne celice. Cela vrsta encimov, aminokislin in različnih drugih snovi kot npr. vitamini in elementi v sledeh varujejo telo pred prostimi radikali tako, da jih ulovijo in naredijo neškodljive.

Pojasnilo ozadja:  pri vsaki reakciji kisika (oksidacija), npr. pri izgorevanju ogljikovih hidratov v telesu, nastanejo prosti radikali, ki napadejo celice in lahko uničijo strukturo beljakovin, prav tako pa tudi spremenijo genetsko strukturo. Da bi se telo lahko zaščitilo potrebuje kvalitetne antioksidante, ki jih v uravnoteženi obliki ponuja EverCell reload.

Majhen praktičen test: prerežite jabolko na pol – čez nekaj minut se bo jabolko odzvalo na kisik v zraku in bo postalo rjavo. Če dodate antioksidant, npr. vitamin C iz limoninega soka, se bo jabolko obdržalo bistveno dlje. Splača se torej dobro zaščititi tudi naše telo.

 

Kaj so prosti radikali?

Prosti radikali so, strokovno formulirano, nekontrolirani oksidacijski produkti (kisikove spojine). Telo pri presnovi dnevno proizvede proste radikale, npr. pri izgorevanju ogljikovih hidratov. So nujen, ampak tudi nezaželene stranski proizvode, ker napadajo celice (celične membrane) in jim tudi škodujejo. Lahko uničijo strukturo beljakovin, oslabijo imunski sistem in celo spremenijo genetsko strukturo. Najboljša zaščita pred njimi so antioksidanti (tako imenovani lovilci prostih radikalov) kot so vitamini: A, E, C, D in elementi v sledovih kot sta selen in cink, in drugi.  

Sicer pa prosti radikali nastanejo tudi zaradi vpliva okolja in stresa. Marsičemu se da izogniti, nekaterim vplivom pa ne. Seznam vsebuje npr. onesnaževanje zraka, kajenje, uživanje alkohola, kronične bolezni, rakotvorne snovi v jedeh, ki se jih peče pri visokih temperaturah ali ki se jih peče na lesnem oglju, nitriti, infekcije, telesna preobremenitev, tudi tista pri športu, mena, psihični stres, sončno sevanje ali rentgenski žarki.

 

  1. PROIZVOD

 

Kaj so prehranska dopolnila?

Prehranska dopolnila so posebej prilagojena, da telesu dovajajo hranljive snovi, kot so vitamini, minerali, elementi v sledeh, encimi ali posebne rastlinske vitalne snovi.

 

Kaj razlikuje EverCell reload od drugih prehranskih dopolnil?

Za veliko ljudi je jemanje tablet ali kapsul neprijetno, zato je EverCell reload zasnovan kot pijača in kar pijemo nam je običajno bolj všeč. Poleg tega za predelavo trdnih sestavin telo porabi več energije kot za absorbcijo tekočin, kar pomeni na primer tudi, da vitamini opni v vodi pridejo stopljeni v črevo in se lahko enostavno in hitro predelajo.

Pri jemanju monopreparatov, kot sta magnezij ali kalcij, tudi pogosto spregledamo, da telo potrebuje različne encime in aminokisline za obdelavo hranilnih snovi: enkrat za vnos in enkrat, da sploh lahko tvori in predela določena hranila. Vsi ti vidiki so bili upoštevani pri izdelavi edinstvene EverCell formule - na trgu ni drugega proizvoda, ki bi bil sestavljen tako obsežno.

 

Kje proizvajajo EverCell reload?

EverCell reload proizvajajo v Nemčiji. Obstoječ »know-how« in moderni produkcijski postopki zagotavljajo visok standard kvalitete. Vse sestavine so podrobno opisane in preizkušene. Poleg tega EverCell reload redno kontrolira neodvisni laboratorij in neodvisno potrjuje kvaliteto izdelka. Veljavni zakoni in predpisi v Nemčiji in EU so med najstrožjimi na svetu.

Copyright © 2021 Evercell. Vse pravice pridržane. | Izvedba ideART
Chiara B d.o.o., Ježa 90, 1000 Ljubljana | Pogoji poslovanja